Zoeken
Sluit dit zoekvak.
De Schakel Wonen

Altijd Goed Slapen: Jouw perfecte boxspring samenstellen?

Jouw perfecte boxspring samenstellen? Zo doe je dat

Optimaal genieten van je nachtrust: wie wil dat nu niet? Om iedere ochtend uitgerust wakker te worden, is het hebben van een goed bed van ontzettend groot belang. Steeds meer mensen investeren daarom in een bed van kwaliteit. Boxsprings worden daarbij met de dag populairder. Niet gek gezien het feit dat je met een boxspring kunt genieten van eindeloos slaapcomfort en een luxe uitstraling in de slaapkamer. De hoge mate van comfort is bij een boxspring te danken aan het feit dat het in wezen een bak met springveren is in combinatie met een erg verend matras. Hierdoor slaap je als een roos!

 

Ook fijn aan een boxspring is dat je deze helemaal naar wens samen kunt samenstellen.
Zo kun je kiezen uit verschillende hoofdborden, vormen, kleuren en stoffen. Er is dus voor iedere interieurstijl een geschikt bed te vinden, maar hoe vind je nu de juiste boxspring in die enorme hoeveelheid aan keuze? Wij helpen je op weg met onze 6 tips om jouw perfecte boxspring samen te stellen.

 

Stap 1 – Kies de juiste uitvoering

Boxsprings bestaan in oneindig veel verschillende uitvoeringen. De eerste stap is om te kijken hoe hoog je de boxspring wilt hebben: 12 cm, 20 cm, 25 cm of 30 cm. Daarnaast is er variatie in elektrische en verstelbare varianten en kun je kiezen tussen een hoge of lage functie.

 

Bij ons zijn alle boxsprings beschikbaar in een verstelbare en niet verstelbare variant. Een van onze mooiste bedden is de AGS Grandeur 2500 Comforte. Het is een boxspring die verkrijgbaar is met lift, valbescherming en papagaai. Daarnaast heb je ook een ruime keuze in de breedte van het bed.

 

Stap 2 – Ga voor een passend hoofdbord

Een hoofdbord is zeker geen overbodige luxe en naast stijlvol ook erg handig! Door een hoofdbord vallen ’s nachts je kussens niet van bed af. Ook zorgt het voor een sfeervolle uitstraling en je kan er lekker tegenaan leunen. Ook bij de hoofdboorden is er wat betreft keuze geen gebrek. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een gecapitonneerd hoofdbord. Dit is een hoofdbord waar knoopjes in de stof zijn gedrukt. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. Ook kan je kiezen voor een hoofdbord met lijnen, voor een wat modernere uitstraling.

 

Onze hoofdborden zijn verkrijgbaar in 20 verschillende stoffen. Bij de keuze voor jouw ideale boxspring, kun je een van die stoffen uitkiezen. Bij de AGS Grandeur 2500 Comforte kan je ook kiezen hoe hoog je het hoofdbord wilt hebben.

 

Stap 3 – Test uit welk matras bij jou past

Bij onze matrassen kun je kiezen uit verschillende pocketveringen. Zoals traditionele pocketvering, geneste pocketvering en pocketvering met Low Back Support. Daarnaast kan je kiezen voor een matras van koud schuim en polyether. Tenslotte kun je kiezen voor een matras met verschillende afdeklagen.

 

Voor iedereen die van extra zacht comfort houdt, hebben we het matras Camelia uit onze Grandeur matrassencollectie. Het is een speciaal genest pocketveringmatras. Deze heeft drukpunten bij de schouder, heup en taille. Je heupen en schouders kunnen hierdoor dieper wegzakken en worden dan minder belast.

 

Stap 4 – Vergeet ook het topdekmatras niet

Topdekmatrassen geven je meer ligcomfort en voorkomen dat je last hebt van de naad tussen de twee matrassen bij een tweepersoonsbed. Ook verleng je met een topdekmatras de levensduur van je matras. Bij een gestoffeerd matras kan je kiezen uit zes verschillende opties: Polyether, Koudschuim, Koudschuim met Megapur, Ocean Blue® latex, Pulse latex met flofoam en Mini pocketvering.

 

Ben je op zoek naar een fijn topdekmatras? Met het AGS Topdekmatras slaap je heerlijk. Een groot voordeel is dat je jouw twee eenpersoons matrassen makkelijk kan verbinden met elkaar. Daarnaast geniet je van het voordeel dat je onderliggende matras een langere gebruiksduur heeft dankzij de bescherming van het topdekmatras.

 

Stap 5 – Bepaal een passende stof bij jouw interieur

Wij hebben ook een ruime keuze uit kwalitatief mooie stoffen en verschillende kleuren en texturen wanneer het aankomt op boxsprings. Om de juiste stof te kunnen kiezen, kan je het best langskomen in de winkel. Hier kan je iedere stof goed bekijken en voelen. Onze specialisten helpen je daar graag bij het uitkiezen van de mooiste variant, passend bij jouw slaapwensen.

 

Stap 6 – Kies een stijlvolle poot

Alle bovenstaande keuzes gemaakt? Dan zijn de poten aan de beurt. Ga je voor strak, klassiek of trendy? Voor iedereen is er wel een geschikte poot.

 

Om je poot er goed uit te laten zien hebben wij keuze uit twee verschillende materialen. RVS of Hout. Het is belangrijk dat je goed kijkt welke poot het best bij je bed en het interieur past.

Kun je niet kiezen welke boxspring het best bij je past of zou je de boxsprings graag eens in het echt willen uitproberen? Kom dan proef liggen bij een van onze dealers. Deze experts nemen je graag mee door alle opties en geven je professioneel advies bij het maken van de juiste keuze.
 

AGS Grandeur3000 GrandeRust Vooraanzicht ElektischVersteld1

Meer woon-
& slaapinspiratie?

Op zoek naar iets nieuws, woning inspiratie of op de hoogte blijven van onze acties? Meld je aan!
(Nee, we zullen je niet spammen. Beloofd!)

Profiteer nu van diverse gunstig geprijsde en snel leverbare showmodellen tijdens onze opruiming met kortingen tot wel 50%!.